Personeels-, relatie en netwerkreizen, incentives, sportieve, culinaire en culturele teambuildingsreizen, lezersreizen en evenementen, in binnen- en buitenland

Het Pauperparadijs – theaterarrangement

Een compleet avondje uit!

woensdag 9 juni en zondag 13 juni 2021

Kenmerken

 • Ontvangst op het pannenkoekenschip in Assen
 • Speciale Pauperpannenkoek
 • vervoer per boevenbus
 • 1e rang zitplaats voorstelling
 • koffie/thee
 • begeleiding

per persoon

€ 109,-

Boek nu!

Theaterspektakel Het Pauperparadijs is vanwege het corona-virus verplaatst van de zomer van 2020 naar de zomer van 2021. Dit theaterarrangement is reeds te boeken!

Het arrangement

Het Pauperparadijs, indrukwekkend theaterspektakel over arm en rijk. Een indrukwekkende voorstelling verdient een creatief arrangement! Onze begeleiding verwelkomt u tussen 17.00-17.15 uur op het Pannenkoekenschip in Assen. Aan boord serveren wij een speciale ‘Pauperpannenkoek’ met een consumptie. Na het diner stappen we in een echte Boevenbus. Via een mooie route rijden we naar de theaterlocatie in Veenhuizen, terwijl een gids u alles zal vertellen over Veenhuizen en Het Pauperparadijs. Na aankomst in Veenhuizen krijgt u een heerlijk kopje koffie of thee. Om 20.00 uur start de voorstelling Het Pauperparadijs, waar u 1e rang zit. Na afloop van de voorstelling brengen wij u met een comfortabele touringcar weer terug naar het centrum van Assen, waar we rond 23.20 uur aankomen bij het Pannenkoekenschip/Parkeergarage De Nieuwe Kolk.

* tijden onder voorbehoud van wijzigingen

De voorstelling

Het Pauperparadijs, het theaterspektakel over arm en rijk is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Suzanna Jansen. Het verhaal belicht één van de meest tragische geschiedenissen die zich in Nederland heeft afgespeeld. In de 19e eeuw werden op grote schaal paupers uit het hele land naar Drenthe gedeporteerd. Het was de bedoeling om beschaafde mensen van hen te maken. Het experiment begon uit ideële motieven, maar liep uit op een mislukking…

De voorstelling wordt gespeeld op het buitenplaats van het gevangenismuseum in Veenhuizen (Drenthe), een historische locatie waar de geschiedenis daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Het verhaal

Op een nacht in 1826 worden alle kinderen van het Aalmoezeniersweeshuis in Amsterdam gedeporteerd, waaronder Teunis en zijn broertje en zusje. De politie zet ze op een schip over de Zuiderzee naar Veenhuizen. De ouders van Teunis, die hun kroost uit armoede hebben afgestaan, zijn radeloos. Teunis houdt de moed erin, ondanks dat zijn broertje de barre reis niet overleeft. Teunis wordt verliefd op bewakersdochter Cato. Ze overwinnen het standsverschil en vertrekken uit Veenhuizen. Door tegenslagen moeten ze echter met hangende pootjes terugkeren. Teunis is murw geslagen, maar Cato wil nog steeds ontsnappen. Over hun hoofden heen converseren twee heren over het heropvoeden van de paupers. In onze interpretatie blijkt Veenhuizen het resultaat te zijn van een weddenschap: prins Willem, de latere koning Willem II, denkt dat er met het lage volk niets valt aan te vangen, generaal Johannes van den Bosch wil het tegendeel bewijzen. Ze schuiven op hun speelveld met situaties, regels en mensen om het effect te testen.

 

 

 

 

Opstapplaats- en tijd

Opstapplaats: Pannenkoekenschip Assen - Kop van de Vaart, Vaart NZ 1

Opstaptijd: tussen 17.00 –17.15 uur.

Parkeren

Indien u met de auto komt, dan kunt u deze bv. parkeren in de parkeergarage Theater DNK - ingang Weiersstraat.

De parkeergarage bevindt zich op ca. 25 m. van het Pannenkoekenschip.

Duur voorstelling

De voorstelling duurt maximaal 2.45 uur, dit is inclusief pauze.

start voorstelling 20.00 uur

einde voorstelling 22.45 uur

Adviesleeftijd

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Openluchtvoorstelling

Het Pauperparadijs is een openluchtvoorstelling, de tribune is dus niet overdekt. Controleert u van tevoren goed de weersomstandigheden en neemt u eventueel een extra trui of poncho mee. In het geval van regen wordt er gewoon doorgespeeld. Indien de weersomstandigheden te extreem worden, wordt het spel stilgelegd. U kunt voorafgaand aan de voorstelling of in de pauze poncho’s kopen op het terrein. Paraplu’s zijn op de tribune niet toegestaan.

Boeken

Om het arrangement te boeken, klikt klinkt u op "Boek nu".

Op het moment dat u uw gegevens heeft doorgegeven is uw boeking definitief.

Indien u het arrangement annuleert, dan worden hiervoor annuleringskosten in rekening gebracht zoals hieronder beschreven.

Betalen

U ontvangt de factuur zodra er voldoende deelnemers zijn om het arrangement door te laten gaan (minimale en maximale deelname per datum is 50 personen).

Betaling vindt plaats binnen 8 dagen na dagtekening van de factuur/bevestiging.

De factuur/bevestiging is tevens uw toegangsbewijs voor de het pannenkoekenschip. Bewaart u deze dus goed (digitaal of print).

Annuleren

Indien u het arrangement wilt annuleren, dan zijn de annuleringskosten als volgt:

 • bij annulering tot 3 weken voor vertrek zijn de kosten: € 3,75 reserveringskosten per persoon en € 12,50 administratiekosten per boeking.
 • bij annulering vanaf 3 weken voor vertrek zijn de kosten: 100%.
 • in overleg zijn de kaarten overdraagbaar.

 

 

 

 

 

 

Inbegrepen

 • ontvangst en begeleiding van een Surprising Holland gastvrouw of -heer gedurende het hele arrangement
 • 'Speciale Pauperpannenkoek' (maaltijdpannenkoek die u met diverse ingrediënten zelf kunt beleggen) en 1 consumptie (bier, limonade, jus d’orange of wijn) aan boord van het pannenkoekenschip Assen
 • vervoer met een echte Boevenbus van het pannenkoekenschip Assen naar Veenhuizen
 • in de boevenbus vertelt een gids van het gevangenismuseum over de geschiedenis van Veenhuizen en Het Pauperparadijs
 • kop koffie of thee bij aankomst bij de theaterlocatie in Veenhuizen
 • 1e rang zitplaats voorstelling Het Pauperparadijs
 • vervoer terug naar Assen met een comfortabele touringcar
                                                         
VertrekdatumPrijsStatus
09-06-2021 € 109,- (excl. € 3,75 reserveringskosten) Beschikbaar Boeken
13-06-2021 € 109,- (excl. € 3,75 reserveringskosten) Beschikbaar Boeken
Schuif in het vak naar links om te boeken >>