Personeels-, relatie en netwerkreizen, incentives, sportieve, culinaire en culturele teambuildingsreizen, lezersreizen en evenementen, in binnen- en buitenland

6-daagse theaterreis Verona

Ontdek cultuurstad Verona samen met DNK!

Verona, Italië

2 t/m 7 september 2019

Kenmerken

 • opera Carmen - Arena Verona
 • bezoek Stradivarius museum
 • citytour Verona, Cremona, Vicenza
 • bezoek Gardameer
 • alle diners & wijnproeverij

per persoon

€ 1.450,-

Boek nu!

De theaterreis

Tijdens deze exclusief voor DNK samengestelde theaterreis nemen wij u mee naar Noord-Italië en Verona, de stad van Romeo en Julia, boordevol cultuur, prachtige pleinen, fresco’s, opera, Italiaanse wijnen, goed eten en luxe winkelstraten. Laat u meevoeren door onder andere de opera ‘Carmen’ in de Arena van Verona, een bezoek aan vioolmuseum Stradivarius, een Italiaanse wijnproeverij en een bezoek aan het betoverende Gardameer. Ook is er voldoende tijd om te winkelen en het levendige centrum van Verona op eigen gelegenheid te ontdekken. We vliegen vanaf Schiphol naar Verona en u verblijft in een charmant 3-sterren hotel in het centrum van Verona. We brengen en halen u met een comfortabele touringcar naar en van Schiphol. Onze begeleiding zorgt ervoor dat het u aan niets zal ontbreken. Deze bijzondere theaterreis bestaat uit 5 dagen + 1 extra nacht in verband met de vroege terugvlucht. Zo kunt u dus 5 dagen volop genieten. Benvenuto a Verona!

Verona

Verona heeft ruim een kwart miljoen inwoners en is vooral bekend omdat het als achtergrond diende voor het toneelstuk Romeo en Julia van William Shakespeare. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die daar direct verband mee houden zoals het Montechi Huis (huis van Romeo) en het balkon in het Casa di Guilietta. Verona heeft een mooi oud centrum met interessante gebouwen en pleinen, een kathedraal, een fort en meerdere kerkgebouwen die de moeite meer dan waard zijn om te bezoeken. In Verona ligt ook een Romeins amfitheater, de ‘Arena di Verona’. Deze arena is de op drie na grootste arena van Italië en is een van de best bewaard gebleven in zijn soort. Het amfitheater werd gebouwd in 30 na Christus en kon meer dan 20.000 mensen herbergen. Vroeger was dit de plek voor gladiatorengevechten en tegenwoordig de plek voor culturele evenementen en opera-voorstellingen. De akoestiek is bijzonder goed! Door de stad stroomt de rivier de Adige en er zijn veel bruggen die de stadsdelen met elkaar verbinden. Historische hoogtepunten naast de Romeinse arena zijn o.a. de 18e-eeuwse Piazza Bra en de omliggende paleizen en de prachtige renaissancetuin, de Giardino Giusti, waarvan gezegd wordt dat Mozart daar regelmatig gewandeld zou hebben. Uiteraard heeft u er volop winkels en gezellige terrasjes en barretjes waar u terecht kunt voor een echte Italiaanse espresso.

Winkelen in Verona

Voor de liefhebbers van winkelen is Verona een waar paradijs met uitgebreide winkelstraten, schattige boetiekjes en reusachtige winkelketens. De meeste winkelgelegenheden bevinden zich vlakbij het stadscentrum waar ook het merendeel van de toeristische trekpleisters liggen. In de hoofdstraten vindt u veelal de luxe winkels als Prada, Gucci, Dolce & Gabbana. De Via Giuseppe Mazzini is de belangrijkste winkelstraat van Verona. De smalle straat, die alleen voor voetgangers toegankelijk is, loopt van de arena bij Piazza Bra naar Piazza delle Erbe en is ongeveer een halve kilometer lang. Aan de Via Mazzini vindt u talrijke stijlvolle winkels en boetieks die de laatste mode en accessoires verkopen. Ideaal voor het kopen van Italiaanse kleding, tassen, juwelen en schoenen. U vindt hier zowel exclusieve winkels als filialen van mainstream fashion ketens. Wie van grote overdekte winkelcentra houdt, moet Grande Mela Shoppingland bezoeken. Dit gigantisch winkelcentrum heeft drie verdiepingen met talloze winkels en eetgelegenheden. Het grootste winkel-centrum in de stad is Le Corti Venete met meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar. Het ligt op amper 10 minuten van het centrum nabij San Martino Buon Albergo en heeft ongeveer 70 winkels onder haar dak. In het centrum sluiten de winkels ‘s middags ook tussen 12.30 en 15.30 uur. Om dat te compenseren, blijven de winkels ‘s avonds langer open (tot 20.00 uur of later).

Programma

Dag 1 – maandag 2 september 2019 / transfer – vlucht vanaf Schiphol – hotel – diner
We vertrekken om 08.00 uur vanaf DNK in Assen met een touringcar naar Schiphol. Onderweg serveert onze begeleiding u een heerlijk kopje koffie/thee met iets lekkers. Om 12.55 uur vertrekt onze vlucht naar Verona Airport, waar we om 14.35 uur aankomen. Hier wordt u welkom geheten door onze Duits/Engels sprekende Surprising Holland begeleiding, die u met een comfortabele touringcar meeneemt naar het hotel in Verona. Na aankomst in het hotel worden de kamers verdeeld en heeft u even tijd voor uzelf. Om 19.30 uur staat er een heerlijk diner klaar. Na het diner kunt u de dag eventueel afsluiten met een drankje in een barretje of op een terras.

Dag 2 – dinsdag 3 september 2019 / citytour Verona – vrije tijd – diner
Na het ontbijt vertrekken te voet vanaf het hotel naar het centrum van Verona. Onder leiding van een gids maken we te voet een citytour door het oude centrum. Deze rondleiding geeft u een diepgaande kijk in het historische centrum van Verona en neemt u mee naar de meest geliefde plekken van de stad. We wandelen langs kerken en paleizen, pleinen en over geplaveide straten. U komt meer te weten over de lange geschiedenis van de stad en de beroemde arena. Ervaar de lokale levensstijl op Piazza Erbe en Piazza dei Signori, ga voor het balkon staan ​​waar Romeo zijn liefde voor Juliet heeft verklaard, en nog veel meer… De middag heeft u vrij te besteden (lunch op eigen gelegenheid). Geniet van een drankje op het terras, maak een wandeling langs de rivier of ga shoppen. Om 19.30 uur staat er een heerlijk diner klaar. Daarna kunt u desgewenst nog genieten van een drankje op een van de vele terrassen die Verona rijk is.

Dag 3 – woensdag 4 september 2019 / citytour Vicenza – opera Carmen
Na het ontbijt vertrekken we met de touringcar naar Vicenza, de stad van architect Andrea Palladio. Onder leiding van een gids maken we te voet een citytour door Vicenza. U komt meer te weten over deze prachtige stad met zijn “palazzi’s”. Uiteraard valt er nog veel meer te zien en te beleven in Vicenza, van kunst uit de Romeinse tijd tot indrukwekkende kerken, chique winkels, gezellige pleinen en terrassen en de Basiliek di Monte Berico, die jaarlijks nog vele pelgrims trekt. Lunch is op eigen gelegenheid. Rond 15.00 uur rijden we weer terug naar ons hotel in Verona. U heeft dan tijd om u gereed te maken voor de operavoorstelling. We dineren vanavond vroeg, om 18.00 uur, voorafgaand aan de opera in het centrum van Verona. Om 20.45 uur wonen we de opera Carmen bij in de eeuwenoude Arena van Verona (1e rang zitplaats!). Na afloop van de voorstelling, om ca. 00.15 uur, keren we weer terug naar het hotel.

Dag 4 – donderdag 5 september 2019 / vrije ochtend – Gardameer – wijnmakerij – diner
De ochtend kunt u naar eigen wens indelen. Om 12.00 uur pikt de touringcar u op bij het hotel en rijden we naar het betoverende Gardameer, op zo’n één uur rijden. Om 13.00 uur worden we verwacht bij een typische Italiaanse wijnmakerij in Manerba sul Garda. Hier krijgt u een rondleiding en gaan we de wijnen uiteraard ook proeven. Dit is inclusief een lichte lunch. Daarna rijden we naar Sirmione, in het zuiden van het Gardameer en gelegen op een schiereiland. Hier heeft u even tijd om het stadje op eigen gelegenheid te verkennen. De laatste plaats die we vandaag bezoeken is Garda, een van de belangrijkste toeristische plaatsen aan de zuidoostelijke kant van het Gardameer. Hier staat een heerlijk diner voor ons klaar. Om 20.30 uur na afloop van het diner, verlaten we het Gardameer en brengt de touringcar ons weer terug naar het hotel.

Dag 5 – vrijdag 6 september 2019 / citytour Cremona – Stradivarius museum – viooloptreden – afscheidsdiner
Na het ontbijt vertrekken we met de touringcar naar Cremona, de stad van vioolbouwer Stradivarius. Hier krijgen we een rondleiding door de stad en brengen we een bezoek aan het Stradivarius Museum. Tussendoor is er tijd om te lunchen (op eigen gelegenheid). In het vioolmuseum maakt u kennis met de oorsprong van de viool, werpt u een blik in een werkplaats van een vioolbouwer en ontdekt hoe Cremona zich gaandeweg ontpopte tot het internationale centrum van de vioolbouw. We sluiten dit bezoek af met een kort en uniek viooloptreden speciaal voor onze groep. Aan het einde van de dag brengt de touringcar ons weer terug naar het hotel. We sluiten deze laatste avond af met een gezellig gezamenlijk afscheidsdiner.

Dag 6 – zaterdag 7 september 2019 / ontbijt – terugvlucht – transfer naar DNK
Na een vroeg ontbijt vertrekken we om 06.00 uur met de touringcar naar het vliegveld van Verona voor de terugvlucht naar Nederland. De vlucht vertrekt om 08.50 uur. Om 10.45 uur komen we aan op Schiphol. Een touringcar staat klaar om ons weer terug te brengen naar DNK in Assen, waar rond 14.00 uur aankomen.

Toelichting programma-onderdelen

Opera Carmen – Georges Bizet
Carmen is een opera in vier bedrijven van de componist Georges Bizet. Het libretto is geschreven door Henri Meilhac en Ludovic Halévy, naar een novelle van Prosper Mérimée. De eerste opvoering vond plaats in Parijs op 3 maart 1875. Het verhaal Carmen: In een tabaksfabriek wordt een jonge vrouw, Carmen, vastgehouden omdat zij ervan verdacht wordt in de fabriek een opstand aangewakkerd te hebben. Ze wordt onder de hoede geplaatst van militair Don José, op wie ze een oogje heeft. Ze is niet de enige: ook Micaëla is verliefd op hem. Carmen weet Don José echter zó in te palmen, dat hij haar laat ontsnappen. Vervolgens wordt hij daarom zelf gearresteerd. Wanneer hij later weer op vrije voeten is, raakt hij in gevecht met een hogere officier en slaat met Carmen op de vlucht. Het geluk is maar van korte duur: Carmen laat José weten dat ze toch meer aangetrokken is tot de stierenvechter Escamillo en dat ze zich aan hem zal geven als hij zijn op handen staande gevecht weet te winnen. José kan haar afwijzing niet verkroppen en vraagt haar nog éénmaal wanhopig om haar liefde en trouw……

De Arena van Verona
De Arena van Verona is een antiek Romeins amfitheater in Verona in Italië. De arena is een van de best bewaard gebleven amfitheaters en wordt tot op heden nog gebruikt. Het staat bekend om de operavoorstellingen die er gehouden worden. Dit indrukwekkende amfitheater biedt plaats aan ruim 20.000 operaliefhebbers en is daarmee één van de grootste openluchttheaters van Italië.

Vicenza
Vicenza is de stad van architect Andrea Palladio en één van de rijkste steden van de regio Veneto. De wortels van deze wereldberoemde 16de eeuwse renaissance-architect liggen in Vicenza met zijn villa’s, stadspaleizen, openbare gebouwen en kerken. In Vicenza kunt u de ontwikkeling in zijn stijl goed volgen. Verspreid door het centrum van Vicenza staan verschillende ‘palazzi’ die hij voor de rijke inwoners bouwde. De eerste grote opdracht die Palladio kreeg was het ontwerp van de zuilenrijen voor de Basilica Palladania, het stadhuis, gelegen op de Piazza die Signori in het hartje van Vicenza.
Architect Andrea Palladio (1508-1580) is de belangrijkste architect van de late renaissance in Italië. Hij heeft een bijzonder harmonisch classicistisch schoonheidsideaal verwezenlijkt. De geniale architect heeft vooral veel woningen gebouwd, variërend van stads-paleizen tot villa’s. Palladio is een voorbeeld en inspiratiebron voor vele anderen. Vooral in Engeland en Amerika staan honderdduizenden huizen die gebouwd zijn naar een ontwerp van Palladio. Zo is de
Palladio-stijl ook toegepast in het ontwerp van o.a. Buckingham Palace in Londen en van het Witte Huis in Washington DC.

Gardameer
Met pittoreske dorpjes met gekleurde huizen, smalle steegjes, wijngaarden en prachtige uitzichten is het Gardameer een adembenemende bestemming. Naast deze dorpjes vindt u rondom het Gardameer ook heel wat wijnhuizen waar heerlijke wijnen worden geproduceerd. In het dorpje Manerba del Garda, in een beschutte baai aan de zuidwestelijke oever van het Gardameer, brengen we een bezoek aan een wijnmakerij. Sirmione is een autovrije stad in het zuiden van het Gardameer en wordt ook wel ‘de parel van het Gardameer’ genoemd. Het is gelegen op een schiereiland dat 4 km het Gardameer insteekt, wat zorgt voor fantastische vergezichten. In het verleden werd het stadje dan ook meermalen beschreven door de schrijvers en dichters Stendhal en Goethe. De belangrijkste trekpleister van Sirmione is het beroemde Castello Rocco Scaligera. Al in de tijd van de Romeinen werd het stadje gezien als een belangrijk kuuroord vanwege de zwavelhoudende warmwaterbronnen in de bodem van het Gardameer. De plaats Garda behoort tot een van de belangrijkste toeristische plaatsen aan de zuidoostelijke kant van het Gardameer. De lange wandelpromenade in Garda is een aaneenschakeling van terrasjes, geflankeerd door weelderige bomen. Achter de promenade liggen smalle straatjes met winkels. Kortom, aan het Gardameer het is volop genieten van ‘la dolce vita’.

Cremona
Cremona is de stad van vioolbouwer Antonio Stradivari, bekend als Stradivarius. Zijn naam is nog steeds onlosmakelijk verbonden aan de stad. Het historische centrum met het Piazza del Comune als middelpunt is een lust voor het oog. Onbetwiste blikvangers zijn hier de kathedraal en de aangrenzende 111 meter hoge klokketoren Torrazzo. Hoogtepunt in het vioolmuseum is de collectie originele violen van de 17de eeuwse vioolbouwer Antoni Stradivari. Voor een originele Stradivarius-viool worden vandaag vele miljoenen euro betaald. Naast violen van Stradivarius zijn er ook unieke exemplaren van tijdgenoten als Andrea en Niccolo Amati en Guarneri del Gesù te bewonderen.

Vlucht

U vliegt van Schiphol naar Verona (Transavia). De vluchttijden zijn:
Heen: vertrek Amsterdam 12.55 uur / aankomst Verona airport 14.35 uur
Terug: vertrek Verona airport 08.50 uur / aankomst Amsterdam 10.45 uur

* vluchttijden, exact programma en programmatijden onder voorbehoud van wijzigingen 

 

 

Hotel Italia *** Verona

Hotel Italia is een charmant en gezellig 3-sterrenhotel gelegen in een rustige wijk in Verona op ca. 5 minuten lopen van het historisch centrum van Verona. De Arena en Piazza delle Erbe liggen op ca. 15 minuten lopen. Hotel Italia heeft een uitstekend restaurant met in de zomer een terrastuin, een lobby met receptie, bar en lift. Daarnaast beschikt het hotel over een kleine fitnessruimte, sauna en jacuzzi.

De kamers zijn ingericht in een mix van stijlen, variërend van klassiek tot modern en beschikken over een satelliet-tv, airconditioning, minibar, kluisje en een badkamer met bad en/of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in de kamers en in de lobby.

 

 

 

 

 

 

Reisdocumenten

Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

Groepsgrootte

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 20 personen en maximum van 25 personen.

Verzekeringen (optioneel)

Zonder zorgen op vakantie? Regel een goede verzekering!

Via Surprising Holland kunt u tijdens uw boeking eenvoudig een annuleringsverzekering en reisverzekering afsluiten bij Unigarant Verzekeringen.

Meer informatie over de verzekeringen vindt u hier.

Betaling

U ontvangt de factuur zodra wij voldoende deelnemers hebben om de reis door te kunnen laten gaan. Betaling is in 2 termijnen:

1e termijn is € 375,- per persoon en betaalt u binnen 5 dagen na ontvangst van de factuur.

2e termijn (restantbedrag) betaalt u uiterlijk 6 weken voor vertrek.

Indien u via Surprising Holland een reis- en/of annuleringsverzekering heeft afgesloten, dan betaalt u deze premie ook met de 1e termijn.

Reisbescheiden

Circa 1 week voor vertrek ontvangt u de reisbescheiden met o.a. definitieve vluchttijden, belangrijke telefoonnummers en de namen van uw medereizigers.

Algemene Voorwaarden

Op deze reis zijn onze Algemene Voorwaarden Groepsreizen van toepassing.

 

 

 

Inbegrepen

 • vervoer per comfortabele touringcar van DNK naar Schiphol v.v.
 • kop koffie of thee met iets lekkers op de heenweg naar Schiphol
 • retourvlucht Amsterdam Schiphol - Verona (Transavia)
 • 20 kg ruimbagage en 10 kg handbagage
 • ontvangst op airport Verona
 • transfer van Airport Verona naar Hotel Italia *** in Verona
 • 5 x overnachting in Hotel Italia *** in Verona
 • 5 x ontbijtbuffet
 • alle genoemde transfers met een comfortabele touringcar volgens programma
 • diner 1e dag
 • excursie Verona met begeleiding van een lokale gids (dag 2)
 • diner 2e dag
 • excursie Vicenza met begeleiding van een lokale gids (dag 3)
 • diner 3e dag
 • opera Carmen in de Arena van Verona (1 settore/rang) (dag 3)
 • excursie Manerba sul Garda met wijnproeverij en een lichte lunch, Sirmione en Garda (dag 4)
 • diner 4e dag in Garda
 • excursie Cremona met begeleiding van een lokale gids (dag 5)
 • bezoek Stradivarius museum met begeleiding van een gids (dag 5)
 • een kort vioolconcert voor onze groep in het Stradivarius museum (dag 5)
 • afscheidsdiner 5e dag
 • transfer van Hotel Italia naar airport Verona
 • begeleiding van Surprising Holland / DNK gastvrouw
 • reservering- en organisatiekosten

Niet inbegrepen (optioneel, direct bij te boeken)

 • reis- en annuleringsverzekering

 

 

 

Prijs en datum

€ 1.450,- per persoon (o.b.v. een kamerbezetting met 2 personen) (maandag 2 t/m zaterdag 7 september 2019).

 

Deze prijs is geldig tot 4 juni 2019. Daarna is de vlucht- en hotelprijs op aanvraag.

Toeslag

1-persoonskamer € 125,-

Verzekeringen (optioneel, direct bij te boeken)

-   Annuleringsverzekering is 6,79 % van de totale reissom, dit is incl. assurantiebelasting.

-   Reisverzekering € 2,38 p.p.p.d. (dekking Europa: hulpverlening en onvoorziene uitgaven, ongevallen, medische kosten en bagage - eigen risico bagage: geen)

-   Poliskosten éénmalig € 4,52

VertrekdatumTot en metPrijsStatus
02-09-2019 07-09-2019 € 1450,- Beschikbaar Boeken
Schuif in het vak naar links om te boeken >>