Personeels-, relatie en netwerkreizen, incentives, sportieve, culinaire en culturele teambuildingsreizen, lezersreizen en evenementen, in binnen- en buitenland

7-daagse Cruise o.a. Doesburg, Deventer, Harderwijk, Gouda, Spakenburg, Amsterdam

Goed verzorgde en gezellige cruise!

Doesburg, Deventer, Kampen, Harderwijk, Spakenburg, Gouda, Wijk bij Duurstede en Amsterdam

6 t/m 12 september 2020

Kenmerken

 • schip exclusief gereserveerd
 • verblijf o.b.v. volpension
 • incl. bezoek Dolfinarium
 • diverse excursiemogelijkheden
 • één avond live muziek

Vanaf per persoon

€ 916,-

Boek nu!

       

De Cruise

Genieten van natuur, cultuur, geschiedenis, gezelligheid en diverse excursiemogelijkheden. Tijdens deze goed verzorgde 7-daagse cruise bezoeken we enkele parels uit het Nederlandse landschap. Stuk voor stuk interessante steden, elk met hun eigen verhaal. Van Hanzensteden Deventer en Kampen tot prachtige plaatsen als Amsterdam, Gouda, Wijk bij Duurstede, Doesburg en vissersdorp Spakenburg. In Harderwijk bezoeken we tevens het Dolfinarium, het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Dit is inbegrepen bij de reis. U maakt de cruise met het schip de Azolla. Het hele schip is exclusief gereserveerd voor lezers van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant! Elke dag wordt er een gedeelte gevaren, maar u heeft ook tijd om een stad of dorp te bekijken en van de omgeving te genieten.

Met een comfortabele touringcar rijden wij u vanaf uw opstapplaats naar Arnhem, het startpunt van de cruise. Op de heenweg verwennen we u in de touringcar met koffie of thee en iets lekkers. De bemanning helpt u bij aankomst met uw bagage. Gedurende uw verblijf aan boord staan zij geheel tot uw dienst. U geniet aan boord van volledige verzorging met ontbijt, lunch en diner. Tijdens de cruise worden diverse uitstapjes georganiseerd, waaraan u vrijblijvend kunt deelnemen. De hele reis wordt begeleid door een enthousiaste Surprising Holland gastvrouw of -heer.

Verzorging aan boord

Uw verblijf aan boord is op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Daarnaast krijgt u dagelijks koffie en thee aan boord geserveerd. Ontbijt en lunch worden beiden in buffetvorm geserveerd in het restaurant. De bemanning serveert het keuzediner aan tafel. Hierbij heeft u dagelijks een keuze uit twee hoofdgerechten. Consumpties aan boord worden op hutnummer geboekt, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, of met pin kunt afrekenen.

Excursies en uitstapjes

Tijdens de cruise worden diverse excursies en uitstapjes georganiseerd. Zo organiseren wij voor u in Antwerpen een (nieuwe) excursie waarbij we u halen/brengen van het schip naar het centrum van Antwerpen. Deze excursie is daarom ook geschikt indien u minder goed ter been bent. Onze begeleiding zal u aan boord informeren over de excursies. De prijzen liggen ca. tussen € 10,- en € 50,- per persoon per excursie. De excursies kunt u aan boord boeken en betalen. Deelname is vrijblijvend. Bezoek aan het Dolfinarium in Harderwijk is inbegrepen!

Vaarschema

Zondag 6 september 2020 / Arnhem – Doesburg
Met een comfortabele touringcar rijden wij u vanaf uw opstapplaats naar Arnhem, het startpunt van de cruise. Om 17.30 uur lichten we het anker en varen we naar Doesburg waar we ‘s avonds tegen 19.30 uur aankomen. Tijdens de tocht naar Doesburg heeft u alle tijd om het schip te verkennen en uw medepassagiers te ontmoeten. In Doesburg brengen we de eerste nacht door.

Maandag 7 september 22020 / Doesburg – Deventer – Kampen
We vertrekken vroeg vanuit Doesburg en varen naar Kampen. Onderweg maken we een stop in de gezellige Hanzestad Deventer, één van de oudste steden van Nederland met ruim 500 monumenten. Een wandeling door deze stad is zeker een aanrader. In de middag leggen we aan in Kampen. In de binnenstad zijn de sporen uit de Gouden Eeuw nog duidelijk zichtbaar. De Nieuwe Toren in deze oude Hanzestad heeft maar liefst 47 klokken.

Dinsdag 8 september 2020 / Kampen – Harderwijk
We verlaten de IJssel en varen via de Randmeren naar Harderwijk. Een knusse stad die bruist van gezelligheid. Vanaf de gloednieuwe boulevard wandelt u zo de historische binnenstad in. De vele winkels nodigen uit voor een middagje winkelen. We brengen een bezoek aan het in de haven gelegen Dolfinarium, het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Ontdek onder andere de wereld van dolfijnen, walrussen, zeeleeuwen, bruinvissen. Dit bezoek is inbegrepen bij de reis.

Woensdag 9 september 2020 / Harderwijk – Spakenburg – Amsterdam
Al voor het ontbijt zetten we koers naar Spakenburg. Een voormalig vissersdorp aan de Zuiderzee dat tot op de dag van vandaag nog steeds bekend staat om de klederdracht. De volgende bestemming is onze hoofdstad Amsterdam, waar we aan het einde van de middag arriveren. De namiddag of avond leent zich bij uitstek voor het maken van een rondvaart door de Amsterdamse grachten (rondvaart is niet inbegrepen) .

Donderdag 10 september 2020 / Amsterdam – Gouda
Nederland op z’n mooist. Vanaf het schip heeft u een prachtig uitzicht over de laaggelegen Haarlemmermeerpolder. We verlaten Amsterdam en varen dwars door het Groene Hart naar de kaasstad Gouda. De oude gevels rondom het marktplein in Gouda zijn een lust voor het oog. Gouda staat niet alleen bekend om kaas, ze bakken er ook heerlijk verse stroopwafels. In deze mooie stad is het op donderdag koopavond.

Vrijdag 11 september 2020 / Gouda – Wijk bij Duurstede (via Rotterdam)
We verlaten ’s morgens Gouda en varen eerst langs de Rotterdamse haven. Na het aanschouwen van deze wereldhaven vervolgen we onze tocht over de Lek naar Wijk bij Duurstede, waar we tegen het einde van de middag afmeren. In het kleine, maar sfeervolle centrum is het op vrijdag koopavond. ‘s Avonds aan boord geniet u van een heerlijk en gezellig Captains Dinner met muziek.

Zaterdag 14 september 2019 / Cuijk – Arnhem
We verlaten Wijk bij Duuurstede en varen over de Nederrijn o.a. langs Rhenen en Wageningen terug naar Arnhem. Om 14.00 uur nemen we na de lunch in Arnhem afscheid van de Azolla en haar bemanning. De touringcar staat klaar om u weer terug te brengen naar uw opstapplaats.

Transfer naar startpunt Cruise

Vanaf diverse opstapplaatsen rijden we met een touringcar naar Arnhem, het startpunt van de cruise.
Aan het einde van de cruise halen we u weer op en brengen wij u weer terug naar uw opstapplaats. De opstapplaatsen- en tijden zijn:

Bus 1

Leeuwarden: 12.15 uur (Kalverdijkje, Tijsmaweg 4)
Drachten: 12.45 uur (Parking-Transferium)
Groningen: 13.25 uur (CS Station, waterzijde/kant Groninger Museum)
Haren: 13.40 uur (Postillion/Nescio Hotel)
Assen: 14.00 uur (Carpool Assen-Kloosterveen)
Beilen: 14.15 uur (Carpoolplaats, A28 Domoweg)

 

Bus 2

Appingedam: 12.05 uur (NS Station)
Delfzijl: 12.20 uur (NS Station)
Veendam: 12.50 uur (busstation Parallelweg)
Stadskanaal: 13.15 uur (Mc. Donald’s)
Emmen: 14.00 uur (NS Station)
Hoogeveen: 14.30 uur (Hotel Hoogeveen)
Meppel: 14.45 uur (Mc. Donald’s)

 

* vaarschema- en tijden en opstapplaatsen- en tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

 

 

Het schip Azolla

Het schip m.p.s. Azolla is erg populair hetgeen mede te danken is aan de heerlijke maaltijden, de uitstekende verzorging en ongedwongen sfeer aan boord. De Azolla is onderverdeeld in drie dekken en heeft voor deze cruise een capaciteit van maximaal 85 passagiers. Op het deels overkapte zonnedek staan gemakkelijke stoelen om heerlijk te ontspannen. Er is een klein verwarmd zwembad met jetstream en enkele fitnessapparaten. De gezellige lounge met bar en het restaurant bevinden zich op het promenadedek. Het hele schip en alle hut-accommodaties zijn voorzien van airconditioning. Aan boord zijn trapliften (zie omschrijving ‘de hutten’) en er is gratis Wifi (beperkte ontvangst).

De hutten

Alle hutten hebben een douche met toilet, een wastafel, kluisje, flatscreen tv en een individueel regelbare airconditioning. De ramen in alle hutten kunnen geopend worden. De hutten op het promenadedek zijn ideaal voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Deze hutten zijn iets kleiner dan de standaardhutten op het hoofddek. De B-hutten op het hoofddek zijn een fractie kleiner. Enkele van deze B-hutten worden op deze cruise als 1-persoons hut aangeboden en zijn op aanvraag. De C-hutten zijn ook iets kleiner en hebben een tweepersoonsbed dat maar aan één kant vrij is om in- en uit te stappen. Alle andere hutten hebben gewone eenpersoonsbedden. De driepersoons hut heeft een stapelbed en een eenpersoonsbed.

Trapliften aan boord! Vanaf het promenadedek zijn het zonnedek en de midden- en achtergelegen hut-accommodaties op het hoofddek per trap en traplift bereikbaar. De in het voorschip gelegen hutten op het hoofddek 1 t/m 17 zijn uitsluitend per trap bereikbaar.

Plattegrond schip

 

Ik ben niet zo goed ter been. Is deze reis geschikt voor mij?

Deze reis is geschikt indien u minder goed ter been bent. Aan boord van het schip zijn trapliften aanwezig. Vanaf het promenadedek zijn het zonnedek en de midden- en achtergelegen hut-accommodaties op het hoofddek per trap en traplift bereikbaar. De in het voorschip gelegen hutten op het hoofddek 1 t/m 17 zijn uitsluitend per trap bereikbaar. Houdt u hier dus rekening mee bij deze keuze van uw hut.

U heeft de mogelijkheid om tijdens deze reis deel te nemen aan uitstapjes en excursies. Bij sommige excursies wordt er iets meer gelopen. Houdt u er rekening mee dat sommige uitstapjes daarom wellicht minder geschikt kunnen zijn. Onze reisbegeleiding zal u hier vooraf over informeren. De excursie in Antwerpen is geschikt indien u minder goed ter been bent.

Gebruik rolstoel/rollator

In verband met uw veiligheid is het niet toegestaan om met een rolstoel aan boord te gaan. Een rollator mag wel mee aan boord, maar mag alleen gebruikt worden voor uitstapjes aan wal.

Indien u een rolstoel/rollator meeneemt, geeft u dit dan op bij uw boeking.

Verzekeringen

Zonder zorgen op vakantie? Regel een goede verzekering!

Via Surprising Holland kunt u tijdens uw boeking eenvoudig een annuleringsverzekering en reisverzekering afsluiten bij Unigarant Verzekeringen.

Meer informatie over de verzekeringen vindt u hier.

Groepsgrootte

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 65 personen en maximum van 85 personen.

Betaling

U ontvangt de factuur binnen ca. 14 dagen na uw boeking. Betaling is in 2 termijnen:

1e termijn is € 250,- per persoon en betaalt u binnen 5 dagen na ontvangst van de factuur.

2e termijn (restantbedrag) betaalt u uiterlijk 6 weken voor vertrek.

 

Indien u via Surprising Holland een reis- en/of annuleringsverzekering heeft afgesloten, dan betaalt u deze premie ook met de 1e termijn.

Reisbescheiden

Circa 1 week voor vertrek ontvangt u de reisbescheiden met o.a. definitieve opstaptijden, belangrijke telefoonnummers en de namen van uw medereizigers.

Algemene Voorwaarden

Op deze reis zijn onze Algemene Voorwaarden Groepsreizen van toepassing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inbegrepen

 • vervoer per comfortabele touringcar vanaf uw opstapplaats naar Arnhem (1e dag) en van Arnhem terug naar uw opstapplaats (laatste dag)
 • begeleiding van een ervaren chauffeur
 • kop koffie of thee met iets lekkers op de heenweg in de touringcar
 • cruise volgens vaarschema met het schip m.p.s. Azolla
 • 6 x overnachting op m.p.s. Azolla (hut volgens boeking)
 • aan boord volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met het diner op de eerste dag en eindigend met de lunch op de laatste dag
 • koffie en thee, dagelijks van 10.00-10.30 uur en van 15.00-15.30 uur
 • 1 x welkomstdrankje op de eerste dag
 • 1 x Captains Dinner
 • 1 x live muziek aan boord gedurende één avond
 • bezoek aan het Dolfinarium (Azolla legt aan vlakbij het Dolfinarium in Harderwijk)
 • gebruik ligstoelen, fitnessapparatuur, spellen en verwarmd klein zwembad aan boord
 • havengelden en vaarkosten
 • een Surprising Holland gastvrouw of -heer gedurende de hele reis

Niet inbegrepen (optioneel, direct bij te boeken)

 • Reis- en annuleringsverzekering

 

 

 

 

Datum

Zondag 6 september t/m zaterdag 12 september 2020

Prijzen

Hoofddek 

€ 916,- per persoon in een 2-persoonshut (B-hut )(2x 1-persoonsbed)

€ 916,- per persoon in een 2-persoonshut (C-hut)(2-persoonsbed)

€ 968,- per persoon in een 2-persoonshut (standaard) (2x 1-persoonsbed)

€ 868,- per persoon bij 3 personen in een 3-persoonshut (2x 1-persoonsbed en 1x bovenbed)

€ 1.133,- in een 2-persoonshut voor alleengebruik (B-hut) - deze hut is op aanvraag

 

Promenadedek (geschikt indien slecht ter been)

€ 1.023,- per persoon in een 2-persoonshut (2x 1-persoonsbed)

€ 1.155,- in een 1-persoonshut

 

Kleine prijswijziging is mogelijk door veranderende belastingen- en brandstofprijzen.

Verzekeringen (optioneel, direct bij te boeken)

-   Annuleringsverzekering is 6,79 % van de totale reissom, dit is incl. assurantiebelasting.

-   Reisverzekering € 2,38 p.p.p.d. (dekking Europa: hulpverlening en onvoorziene uitgaven, ongevallen, medische kosten en bagage - eigen risico bagage: geen)

-   Poliskosten éénmalig € 4,52

VertrekdatumTot en metPrijsStatus
06-09-2020 12-09-2020 € 868,- Beschikbaar Boeken
Schuif in het vak naar links om te boeken >>