Personeels-, relatie en netwerkreizen, incentives, sportieve, culinaire en culturele teambuildingsreizen, lezersreizen en evenementen, in binnen- en buitenland

7-daagse Cruise Tiel, Zierikzee, Dordrecht, Den Bosch, Cuijk en Antwerpen

Goed verzorgde en gezellige cruise!

Tiel, Zierikzee, Dordrecht, Den Bosch, Cuijk en Antwerpen

8 t/m 14 september 2019

Kenmerken

 • schip exclusief gereserveerd
 • verblijf o.b.v. volpension
 • meerdere excursiemogelijkheden
 • één avond live muziek
 • Captains Dinner

Vanaf per persoon

€ 829,-

Boek nu!

De Cruise

Deze goed verzorgde 7-daagse cruise door Zuid-Nederland en België combineert alle geneugten van het leven. Heerlijk genieten van cultuur, geschiedenis, culinaire verrassingen, gezelligheid en diverse excursiemogelijkheden. U maakt onder andere kennis met Tiel, Zierikzee, Dordrecht, Den Bosch, Cuijk en in België bezoeken we Antwerpen, de stad van diamanten en chocola! U maakt de cruise met het schip de Azolla. Het hele schip is exclusief gereserveerd voor lezers van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant! Elke dag wordt er een gedeelte gevaren, maar u heeft ook tijd om een stad of dorp te bekijken en van de omgeving te genieten. U krijgt de gelegenheid om te snoepen van Zeeuwse mosselen, Bossche Bollen en Belgische friet en chocolade.

Met een comfortabele touringcar rijden wij u vanaf uw opstapplaats naar Arnhem, het startpunt van de cruise. Op de heenweg verwennen we u in de touringcar met koffie of thee en iets lekkers. De bemanning helpt u bij aankomst met uw bagage. Gedurende uw verblijf aan boord staan zij geheel tot uw dienst. U geniet aan boord van volledige verzorging met ontbijt, lunch en diner. Tijdens de cruise worden diverse uitstapjes georganiseerd, waaraan u vrijblijvend kunt deelnemen. De hele reis wordt begeleid door een enthousiaste Surprising Holland gastvrouw of -heer.

Verzorging aan boord

Uw verblijf aan boord is op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Daarnaast krijgt u dagelijks koffie en thee aan boord geserveerd. Ontbijt en lunch worden beiden in buffetvorm geserveerd in het restaurant. De bemanning serveert het keuzediner aan tafel. Hierbij heeft u dagelijks een keuze uit twee hoofdgerechten. Consumpties aan boord worden op hutnummer geboekt, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, of met pin kunt afrekenen.

Excursies en uitstapjes

Tijdens de cruise worden diverse excursies en uitstapjes georganiseerd. Zo organiseren wij voor u in Antwerpen een (nieuwe) excursie waarbij we u halen/brengen van het schip naar het centrum van Antwerpen. Deze excursie is daarom ook geschikt indien u minder goed ter been bent. Onze begeleiding zal u aan boord informeren over de excursies. De prijzen liggen ca. tussen € 10,- en € 50,- per persoon per excursie. De excursies kunt u aan boord boeken en betalen. Deelname is vrijblijvend.

Vaarschema

Zondag 8 september 2019 / Arnhem – Tiel
Met een comfortabele touringcar rijden wij u vanaf uw opstapplaats naar Arnhem, het startpunt van de cruise. Om 17.30 uur lichten we het anker en varen we naar Tiel waar we ‘s avonds tegen 21.30 uur aankomen. Tijdens de tocht naar Tiel genieten we van het diner en heeft u alle tijd om uw medepassagiers te ontmoeten. In Tiel brengen we de eerste nacht door.

Maandag 9 september 2019 / Tiel – Zierikzee
We vertrekken vroeg vanuit Tiel en varen via de Waal naar het Zeeuwse Zierikzee, waar we s’ middags aankomen. Zierikzee heeft een rijke historie en staat bekend als monumentenstad. De stadspoort geeft toegang tot de gezellige binnenstad met vele winkeltjes. De haven ligt vol met schepen van de lokale mosselvissers. Op de terrasjes aan de Nieuwe Haven is het goed toeven. Het komen en gaan van schepen in alle soorten en maten is een prachtig schouwspel.

Dinsdag 10 september 2019 / Zierikzee – Antwerpen
Aan het begin van de middag verschijnt aan de horizon het silhouet van het Antwerpse havengebied. Het is een hele belevenis om samen met de soms huizenhoge zeeschepen Antwerpen binnen te varen. Het stokoude kloppende hart van Antwerpen kunnen we met een treintje of bus bezoeken (niet inbegrepen). Onze reisleiding informeert u over de excursiemogelijkheden.

Woensdag 11 september 2019 / Antwerpen – Dordrecht
Met Antwerpen nog in gedachten is de volgende bestemming Dordrecht. Deze stad kreeg al in 1220 stadsrechten en is daarmee de oudste stad van Nederland. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld op het gebied van handel, politiek en religie. Vooral in het havengebied is het rijke verleden terug te vinden. Maak een ‘Rondje Dordt’ en bekijk de monumenten en historische plekjes.

Donderdag 12 september 2019/ Dordrecht – Den Bosch
Via een mooie route varen we van Dordrecht naar Den Bosch. Deze bourgondische en gastvrije hoofdstad van Brabant is bekend van de Bossche Bol en Zoete Lieve Gerritje. De binnenstad met de Sint-Janskathedraal, de vele monumenten, eigentijdse kunst, design en leuke winkels zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

Vrijdag 13 september 2019 / Den Bosch – Cuijk
We varen van Den Bosch naar Cuijk waar we rond 15.00 uur aankomen. Dit leuke Brabantse plaatsje aan de Maas heeft een gezellig centrum en rijk verleden dat terug te vinden is in het centrum. ‘s Avonds aan boord wordt u getrakteerd op een heerlijk en gezellig Captains Dinner met muziek.

Zaterdag 14 september 2019 / Cuijk – Arnhem
In de ochtend krijgt u nog de gelegenheid om Cuijk in te gaan. Rond 13.00 uur varen we terug naar Arnhem. Om 14.00 uur nemen we na de lunch in Arnhem afscheid van de Azolla en haar bemanning. De touringcar staat klaar om u weer terug te brengen naar uw opstapplaats.

Transfer naar startpunt Cruise

Vanaf diverse opstapplaatsen rijden we met een touringcar naar Arnhem, het startpunt van de cruise.
Aan het einde van de cruise halen we u weer op en brengen wij u weer terug naar uw opstapplaats. De opstapplaatsen- en tijden zijn:

Bus 1

Leeuwarden: 12.15 uur (Kalverdijkje, Tijsmaweg 4)
Drachten: 12.45 uur (Parking-Transferium, Kraaiheide)
Groningen: 13.25 uur (CS Station, waterzijde/kant Groninger Museum)
Haren: 13.40 uur (Postillion Hotel)
Assen: 14.00 uur (Hotel Van der Valk)
Beilen: 14.15 uur (Carpoolplaats, A28 Domoweg)

 

Bus 2

Appingedam: 12.05 uur (NS Station)
Delfzijl: 12.20 uur (NS Station)
Veendam: 12.50 uur (busstation Parallelweg)
Stadskanaal: 13.15 uur (Mc. Donald’s)
Emmen: 14.00 uur (NS Station)
Hoogeveen: 14.30 uur (Hotel Hoogeveen)
Meppel: 14.45 uur (Mc. Donald’s)

 

* vaarschema- en tijden en opstapplaatsen- en tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

 

 

Het schip Azolla

Het schip m.p.s. Azolla is erg populair hetgeen mede te danken is aan de heerlijke maaltijden, de uitstekende verzorging en ongedwongen sfeer aan boord. De Azolla is onderverdeeld in drie dekken en heeft voor deze cruise een capaciteit van maximaal 85 passagiers. Op het deels overkapte zonnedek staan gemakkelijke stoelen om heerlijk te ontspannen. Er is een klein verwarmd zwembad met jetstream en enkele fitnessapparaten. De gezellige lounge met bar en het restaurant bevinden zich op het promenadedek. Het hele schip en alle hut-accommodaties zijn voorzien van airconditioning. Aan boord zijn trapliften (zie omschrijving ‘de hutten’) en er is gratis Wifi (beperkte ontvangst).

De hutten

Alle hutten hebben een douche met toilet, een wastafel, kluisje, flatscreen tv en een individueel regelbare airconditioning. De ramen in alle hutten kunnen geopend worden. De hutten op het promenadedek zijn ideaal voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Deze hutten zijn iets kleiner dan de standaardhutten op het hoofddek. De B-hutten op het hoofddek zijn een fractie kleiner. Enkele van deze B-hutten worden op deze cruise als 1-persoons hut aangeboden en zijn op aanvraag. De C-hutten zijn ook iets kleiner en hebben een tweepersoonsbed dat maar aan één kant vrij is om in- en uit te stappen. Alle andere hutten hebben gewone eenpersoonsbedden. De driepersoons hut heeft een stapelbed en een eenpersoonsbed.

Trapliften aan boord! Vanaf het promenadedek zijn het zonnedek en de midden- en achtergelegen hut-accommodaties op het hoofddek per trap en traplift bereikbaar. De in het voorschip gelegen hutten op het hoofddek 1 t/m 17 zijn uitsluitend per trap bereikbaar.

Plattegrond schip

 

Ik ben niet zo goed ter been. Is deze reis geschikt voor mij?

Deze reis is geschikt indien u minder goed ter been bent. Aan boord van het schip zijn trapliften aanwezig. Vanaf het promenadedek zijn het zonnedek en de midden- en achtergelegen hut-accommodaties op het hoofddek per trap en traplift bereikbaar. De in het voorschip gelegen hutten op het hoofddek 1 t/m 17 zijn uitsluitend per trap bereikbaar. Houdt u hier dus rekening mee bij deze keuze van uw hut.

U heeft de mogelijkheid om tijdens deze reis deel te nemen aan uitstapjes en excursies. Bij sommige excursies wordt er iets meer gelopen. Houdt u er rekening mee dat sommige uitstapjes daarom wellicht minder geschikt kunnen zijn. Onze reisbegeleiding zal u hier vooraf over informeren. De excursie in Antwerpen is geschikt indien u minder goed ter been bent.

Gebruik rolstoel/rollator

In verband met uw veiligheid is het niet toegestaan om met een rolstoel aan boord te gaan. Een rollator mag wel mee aan boord, maar mag alleen gebruikt worden voor uitstapjes aan wal.

Indien u een rolstoel/rollator meeneemt, geeft u dit dan op bij uw boeking.

Verzekeringen

Zonder zorgen op vakantie? Regel een goede verzekering!

Via Surprising Holland kunt u tijdens uw boeking eenvoudig een annuleringsverzekering en reisverzekering afsluiten bij Unigarant Verzekeringen.

Meer informatie over de verzekeringen vindt u hier.

Groepsgrootte

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 65 personen en maximum van 85 personen.

Betaling

U ontvangt de factuur binnen ca. 14 dagen na uw boeking. Betaling is in 2 termijnen:

1e termijn is € 235,- per persoon en betaalt u binnen 5 dagen na ontvangst van de factuur.

2e termijn (restantbedrag) betaalt u uiterlijk 6 weken voor vertrek.

 

Indien u via Surprising Holland een reis- en/of annuleringsverzekering heeft afgesloten, dan betaalt u deze premie ook met de 1e termijn.

Reisbescheiden

Circa 1 week voor vertrek ontvangt u de reisbescheiden met o.a. definitieve opstaptijden, belangrijke telefoonnummers en de namen van uw medereizigers.

Algemene Voorwaarden

Op deze reis zijn onze Algemene Voorwaarden Groepsreizen van toepassing.

 

 

 

 

 

Inbegrepen

 • vervoer per comfortabele touringcar vanaf uw opstapplaats naar Arnhem (1e dag) en van Arnhem terug naar uw opstapplaats (laatste dag)
 • begeleiding van een ervaren chauffeur
 • kop koffie of thee met iets lekkers op de heenweg in de touringcar
 • cruise volgens vaarschema met het schip m.p.s. Azolla
 • 6 x overnachting op m.p.s. Azolla (hut volgens boeking)
 • aan boord volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met het diner op de eerste dag en eindigend met de lunch op de laatste dag
 • koffie en thee van 10.00-10.30 uur en van 15.00-15.30 uur
 • 1 x welkomstdrankje op de eerste dag
 • 1 x Captains Dinner
 • 1 x live muziek aan boord gedurende één avond
 • gebruik ligstoelen, fitnessapparatuur, spellen en verwarmd klein zwembad aan boord
 • havengelden en vaarkosten
 • een Surprising Holland gastvrouw of -heer gedurende de hele reis

Niet inbegrepen (optioneel, direct bij te boeken)

 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Datum

Zondag 8 september t/m zaterdag 14 september 2019

Prijzen

Hoofddek 

€ 829,- per persoon in een 3-persoonshut (2x 1-persoonsbed en 1x bovenbed)

€ 930,- per persoon in een 2-persoonshut (standaard) (2x 1-persoonsbed)

€ 878,- per persoon in een 2-persoonshut (C-hut)(2-persoonsbed)

€ 878,- per persoon in een 2-persoonshut (B-hut )(2x 1-persoonsbed)

€ 1.095,- in een 2-persoonshut voor alleengebruik (B-hut) - deze hut is op aanvraag

 

Promenadedek (geschikt indien slecht ter been)

€ 985,- per persoon in een 2-persoonshut (2x 1-persoonsbed)

€ 1.117,- in een 1-persoonshut

 

Kleine prijswijziging is mogelijk door veranderende belastingen- en brandstofprijzen.

Verzekeringen (optioneel, direct bij te boeken)

-   Annuleringsverzekering is 6,79 % van de totale reissom, dit is incl. assurantiebelasting.

-   Reisverzekering € 2,38 p.p.p.d. (dekking Europa: hulpverlening en onvoorziene uitgaven, ongevallen, medische kosten en bagage - eigen risico bagage: geen)

-   Poliskosten éénmalig € 4,52

VertrekdatumTot en metPrijsStatus
08-09-2019 14-09-2019 € 829,- Beschikbaar Boeken
Schuif in het vak naar links om te boeken >>