Personeels-, relatie en netwerkreizen, incentives, sportieve, culinaire en culturele teambuildingsreizen, lezersreizen en evenementen, in binnen- en buitenland

8-daagse eilandhoppen & fietstour Kroatië, Noord-Dalmatië

Ontdek de Kvarner eilanden per schip en fiets!

Noord-Dalmatië, Kroatië

6 t/m 13 oktober 2019

Kenmerken

 • vlucht en transfer
 • overnachten op een schip o.b.v. halfpension
 • incl. fiets en begeleide fietstours
 • azuurblauw helder water

per persoon

€ 1.498,-

Boek nu!

De reis

Deze bijzondere 8-daagse vaar- en fietsvakantie in Kroatië, Noord-Dalmatië combineert comfort en activiteit. Stille baaien, kristalhelder water omringd door groene heuvels maken plaats voor pittoreske kleine havensteden die rijk zijn aan geschiedenis en cultuur. U ziet het allemaal! Ontdek de Adriatische Zee aan boord van een motorjacht en vaar van het ene naar het andere prachtige eiland in de Kvarner baai. Onder begeleiding maakt u elke dag een mooie en niet te zware fietstocht. U ontbijt, dineert en overnacht aan boord. Het schip is exclusief gereserveerd voor lezers van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant! Uw reis begint comfortabel bij een opstapplaats bij u in de buurt. Wij brengen u naar Eindhoven Airport en u vliegt in ca. 1 uur en 45 minuten naar de luchthaven Rijeka, waar een bus klaarstaat om u in ca. 15 minuten naar het schip te brengen. Hier wordt u hartelijk ontvangen door de bemanning en kan uw avontuur beginnen!

Noord-Dalmatië & De Kvarner Bocht

De Kroatische kust behoort zonder meer tot de mooiste van Europa. U vindt er duizend prachtige eilanden in kristalhelder en azuurblauw water en ontelbare baaien. In de Kvarner Bocht is ieder eiland anders en heeft elk eiland haar eigen geschiedenis. U vaart van het ene naar het andere prachtige eiland en overnacht de gehele week op het schip. Onder leiding van een gids ontdekt u gedurende een week dit prachtige noordelijke deel van de Adriatische Zee per comfortabele fiets met versnellingen (of E-bike). Onderweg ziet u olijf- en vijgenbomen, pittoreske dorpjes en wonderschone baaien. Weer terug aan boord van het comfortabele motorschip Anđela Lora beleeft u de schoonheid weer op een heel andere wijze. Al varend en genietend op het dek of in de salon ziet u de prachtige kust en eilandenarchipel. Een dag ziet er als volgt uit: de dag begint met een stevig ontbijt. Daarna verkent u per fiets de diversiteit van de Kvarner-eilanden tijdens een begeleide fietstour, u zwemt, luncht onderweg en u overnacht op het schip Anđela Lora in een nette hut met eigen badkamer met douche en toilet.
‘s Avonds geniet u van heerlijke maaltijd die voor u aan boord wordt bereid. De rest van de avond heeft u de tijd om bijvoorbeeld rond te wandelen in de gezellige havenplaatsjes en te genieten van een drankje op het terras of in een van de barretjes. Of het nu de middeleeuwse stad Rab is, het maritieme plaatsje Mali Lošinj of het bloemeneiland Molat, elke dag brengt nieuwe ontdekkingen met zich mee. Dolfijnen zien zwemmen komt regelmatig voor! Sluit de dag af met een goed glas wijn op het dek onder de schitterende sterrenhemel of in de stijlvolle salon en overnacht comfortabel in uw hut. Dit is eilandhoppen in Kroatië op zijn best!

Programma

Dag 1. Zondag 6 oktober 2019 / vlucht naar Rijeka – Schip Anđela Lora – Cres
Vanaf uw opstapplaats brengen we u met een comfortabele touringcar naar het vliegveld van Eindhoven. We vliegen met Transavia in ca. 1 uur en 45 minuten naar vliegveld Rijeka op het eiland Krk. Hier staat een touringcar klaar en rijden we in ca. 15 minuten naar de haven van Omišalj. Hier wordt u gastvrij welkom geheten op het prachtige schip Anđela Lora. Met de huurfietsen, bemanning en reisleiding aan boord varen we in ca. 4 uur naar het eiland Cres. We overnachten deze eerste nacht aan boord in de haven van Cres.
Overnachting in Cres.

Dag 2. Maandag 7 oktober 2019 / Cres – Mali Lošinj
Tijdens een heerlijk ontbijt aan boord vaart het schip u naar Martinšćica, nog steeds op het eiland Cres. Hier start de fietstour en maken we een prachtige tocht over het eiland Cres tot aan het kunstenaarsdorp Osor. Tijd om te relaxen, te zwemmen, of een hapje te eten op een terras. In de namiddag varen we naar de haven van Mali Lošinj. Onderweg wordt er een zwempauze gemaakt voor de liefhebbers. In de haven van Mali Lošinj kunt u genieten van de prachtig gekleurde huizen en gezellige terrasjes.
ca. 23 km fietsen / Overnachting in Mali Lošinj

Dag 3. Dinsdag 8 oktober 2019 / Mali Lošinj – Veli Lošinj – Molat
Langs schilderachtige baaien fietsen we in de ochtend naar het zuidelijke deel van het eiland Lošinj en bezoeken we het pittoreske Veli Lošinj. Een heel mooi klein haventje met heel veel vissers-bootjes. De haven wordt gedomineerd door de machtige kerk van de heilige Anton. Vervolgens varen we naar het  bloemeneiland Molat. Hier staat nog een kleine fietstocht op het programma.
ca. 20 + 10 km fietsen / overnachting in Molat

Dag 4. Woensdag 9 oktober 2019 / Molat – Dugi Otok – Zadar
Tijdens het ontbijt verlaten we Molat per schip en varen we langs vele kleine eilanden naar het “kruideneiland” Dugi Otok. Onze fietstour begint in de baai van Božava, die wordt omringd door dennenbossen, agaves en tamarisk-bomen. De rit langs de eilanden brengt ons naar Sali, waar de boot op ons wacht voor een tocht naar Zadar. Deze havenstad was eeuwenlang het politieke, culturele en spirituele centrum van Dalmatië. Drieduizend jaar geschiedenis hebben hun stempel gedrukt op het karakter van deze stad en er is hier heel veel moois te zien: de machtige versterkte muren met hun bastions, de loggia maar ook de vroege Romaanse St. Donatus-basiliek. ’s Avonds neemt de gids u mee op een uitgebreide wandeling door het levendige stadscentrum.
ca. 42 km fietsen / overnachting in Zadar

Dag 5. Donderdag 10 oktober 2019 / Zadar – Pag – Rab
In de ochtend verlaten we Zadar en varen we naar het eiland Pag. De mooie fietstocht gaat langs heel veel olijf- en vijgenbomen. Door de eeuwen heen hebben de inwoners talrijke stenen muren gebouwd die dienen ter bescherming tegen de wind. Vanaf Novalja fietsen we over het smalle schiereiland tot we de zee bereiken vanwaar het schip ons naar Rab brengt. Het eiland Rab is een van de zonnigste plekken in Europa. De stad Rab, de versterkte hoofdstad van het eiland, werd in de Middeleeuwen gebouwd op een wigvormige landtong en markeert een van de hoogtepunten van deze reis. De vier beroemde klokkentorens zijn het symbool van de versierde schoonheid van de stad. Na het diner kunnen we de smalle steegjes verkennen met talloze gezellige cafés.
ca. 20 km fietsen / overnachting in Rab

Dag 6. Vrijdag 11 oktober 2019 / Rab – Krk
Maak kennis met het charmante eiland Rab tijdens een mooie rit rond het eiland. Het schip wacht ons op in de haven direct voor het oude centrum van Rab. We varen naar Jablanac in de buurt van de indrukwekkende Zavratnica-fjord. Later neemt het schip ons weer mee naar het naburige eiland Krk, waar we de avond doorbrengen in het historische stadje Krk.
ca. 25 km fietsen / overnachting in Krk

Dag 7. Zaterdag 12 2019 / Krk – Omišalj
Vandaag staat een mooie laatste fietstocht op het programma: we fietsen dwars over het eiland en daarna door een dal met wijnvelden naar het museumstadje Vrbnik in het noordoosten. De stad is gebouwd op een 50 m hoge rots en is omgeven door wijnvelden. Dit is de thuisbasis van de witte Zlahtina wijn. Al fietsend over het eiland passeren we prachtige oude dorpjes en komen we aan in Omišalj. Onderweg kunt u een duik nemen in de baai van Soline.
‘s Avonds genieten we van een heerlijk slotdiner aan boord van het schip.
ca. 45 km fietsen / overnachting in Omišalj

Dag 8. Zondag 13 2019 / Ontbijt – vrije ochtend – terugvlucht
Na het ontbijt nemen we afscheid van de bemanning en het schip Anđela Lora en gaan we in Omišalj om ca. 09.00 uur van boord. U heeft de ochtend nog tijd om op eigen gelegenheid het plaatsje Omišalj in te gaan. De koffers kunt u zo lang op de het schip laten. Wij brengen u om ca. 12:30 uur met de touringcar weer terug naar het vliegveld van Rijeka voor de terugvlucht naar Nederland (Omišalj – vliegveld Rijeka ca. 5 km). Op Eindhoven Airport staat een touringcar klaar en een Surprising Holland gastheer- of vrouw om u terug te brengen naar uw opstapplaats.

* Op grond van verschillende wind- en weersomstandigheden kunnen er in de route en het programma aanpassingen worden gedaan. Dit kan betekenen dat de reis in omgekeerde volgorde wordt uitgevoerd of dat er andere (aanleg)plaatsen worden aangedaan. Tijden en plaatsen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Fietsroutes & vereiste conditie

Deze reis is geschikt voor alle leeftijden (vanaf 16 jaar). De fietsroutes (niveau 2-3) vereisen een zekere basisconditie, die u zou moeten hebben verworven door regelmatig te fietsen. De routes zijn tussen de 200 tot 500 meter hoog. De dagelijkse routes liggen tussen de 20-45 km en gaan door heuvelachtig en bergachtig terrein. Wellicht dat u enkele keren moet afstappen omdat de hellingen wat steiler zijn; u neemt dan gewoon de fiets aan de hand. De fietstochten kunnen zonder tijdsdruk worden voltooid. De routes gaan grotendeels over geasfalteerde wegen. De gidsen zullen u steeds informeren over het verloop van de tour. U kunt elke dag beslissen of u zich aansluit bij de reisleider voor een begeleide fietstocht of de dag niet gaat fietsen en lekker aan boord van het schip blijft en uw eigen gang gaat.

Reisbegeleiding

Op de transfer van en naar Airport Eindhoven is een gastvrouw- of gastheer aanwezig. De bemanning van het schip bestaat uit een kapitein/stuurman en enkele assistenten. Aan boord zijn ook 2 lokale reisleiders aanwezig. Deze gidsen begeleiden de groep en u kunt met hen meer-rijden tijdens de fietsritten op de eilanden. Eén gids fietst achteraan zodat u altijd hulp zult vinden in geval van problemen. U bent echter vrij om de dag in te delen zoals u dat wilt. Als u een pauze wilt om bijv. foto’s te maken of te zwemmen: ga gerust uw gang. Ook hoeft u niet met de gidsen mee te fietsen: de kaarten die dagelijks worden uitgedeeld zorgen dat u de route gemakkelijk zelf kunt rijden. De gidsen hebben altijd een reparatiesetje bij zich en de belangrijkste reserve-onderdelen voor de fietsen. In ieder geval één van hen spreekt vloeiend Engels en Duits. Deze reisleiders zijn kundig bij het begeleiden van fietstochten.

Opstapplaatsen

Wij brengen en halen u met een comfortabele touringcar naar/van Eindhoven Airport. De opstapplaatsen zijn:
Leeuwarden, Drachten, Groningen, Haren, Assen, Hoogeveen en Meppel.

Vluchttijden

U vliegt in ca. 1 uur en 45 minuten met Transavia vanaf Eindhoven Airport naar Rijeka.De vluchttijden zijn:
Heen: vertrek Eindhoven 12:35 uur / aankomst Rijeka: 14:15 uur (HV 6039)
Terug: vertrek Rijeka 15:00 uur / aankomst Eindhoven: 16:50 uur (HV 6040)
* vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen

 

 

Het schip Anđela Lora

Het schip Anđela Lora is in Juni 2012 in gebruik genomen. Dit elegante stalen motorschipschip uit de deluxe categorie heeft een lengte van 40 m en breedte van 8,50 m. Er zijn 17 comfortabele en ruime gastenhutten met een oppervlakte van 12 - 14 m². Elke hut heeft een eigen badkamer met douchecabine en toilet. Het schip beschikt over een gemeenschappelijke salon en een zonnedek met matjes en ligstoelen waar u heerlijk kunt relaxen. Ook is er een zwemplatform aan de achterzijde van het schip die gemakkelijke toegang geeft tot de zee. Aan boord is wifi gratis.

Verzorging aan boord

Tijdens deze reis is het ontbijt en diner inbegrepen. U start op de 1e dag met het diner en eindigt op de laatste dag met het ontbijt. De meereizende kok bereidt dagelijks een uitgebreid ontbijt en diner voor u. Voor de lunches (voor eigen rekening) zijn er voldoende restaurantjes of andere eetgelegenheden aan vaste wal. Drankjes kunt u aan boord kopen en contant betalen.

De hutten

Het schip Anđela Lora biedt 17 ruime gastenhutten met een oppervlakte van ongeveer 12 - 14 m². Er zijn twee, drie en vierpersoonshutten. De tweepersoonshutten hebben een tweepersoonsbed (200 x 160 cm) of twee enkele bedden (200 x 90 cm). De 3-persoonshut heeft een tweepersoonsbed en een stapelbed. De 4-persoosnhut heeft een tweepersoonsbed, een stapelbed en een extra bed. De hutten met 3 en 4 bedden worden ook verhuurd als 2-persoonshut. Enkele tweepersoonshutten zijn voor alleengebruik (is op aanvraag).

Het cabinemeubilair is functioneel en elegant, er is voldoende opbergruimte onder de bedden en in de kasten. Alle hutten zijn uitgerust met airconditioning, een haardroger en een eigen badkamer met douchecabine en toilet. Er zijn beneden- en bovendekse hutten. De beneden hutten hebben ronde raampjes (patrijspoorten) die geopend kunnen worden. De hutten op het bovendek hebben iets grotere ramen die ook geopend kunnen worden en een deur die toegang geeft tot de buitenkant van het schip (zie foto’s). Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. Een badlaken neemt u zelf mee.

 

 

Toerfiets 

Een toerfiets (hybride fiets) met 21 versnellingen is ingrepen bij de reis. Deze hoogwaardige toerfietsen beschikken over  lekvrije toerbanden, een stevige fietsstandaard, toerzadel, spatborden, bagagedrager en fietstas.

E-bike

Wilt u fietsen met een steuntje in de rug, dan kunt u ook kiezen voor een E-bike (toeslag € 80,-). Hiermee overwint u de heuvels met een glimlach. Een Elektrische fiets wordt aangedreven door een motor die lange afstanden kan overbruggen en die wordt gekenmerkt door het geringe gewicht, lekvrije banden, hoogwaardige derailleurversnellingen en remsysteem, een stevige fietsstandaard, toerzadel, spatborden, bagagedrager en fietstas.

Fietshelm verplicht

Een fietshelm is verplicht. Deze zijn ter plaatse aanwezig, maar aangezien alleen een passende helm bescherming biedt, kunt u beter een eigen helm meenemen. Huurhelmen zijn beschikbaar aan boord in beperkt aantal (op aanvraag).

Excursies en uitstapjes

Aan wal worden diverse uitstapjes georganiseerd. Hieraan kunt u vrijblijvend deelnemen. De kosten voor de excursies betaalt u ter plaatse aan de reisleiding. De fietstochten zijn inbegrepen bij de reis.

Reisdocumenten

Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

Groepsgrootte

Het schip is voor deze reis exclusief gereserveerd voor lezers van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant.

Voor deze reis geldt een minimum en maximum aantal deelnemers van 34 personen.

Verzekeringen (optioneel)

Zonder zorgen op vakantie? Regel een goede verzekering!

Via Surprising Holland kunt u tijdens uw boeking eenvoudig een annuleringsverzekering en reisverzekering afsluiten bij Unigarant Verzekeringen.

Meer informatie over de verzekeringen vindt u hier.

Fietsverzekering

Bij diefstal of schade aan een huurfiets bent u persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren u daarom om voor uw huurfiets een reisverzekering met de extra dekking 'hobby- en sportuitrusting' af te sluiten die u beschermt tegen deze kosten.

Meer informatie over de verzekeringen vindt u hier.

Betaling

U ontvangt de factuur binnen ca. 14 dagen na uw boeking. Betaling is in 2 termijnen:

1e termijn is € 375,- per persoon en betaalt u binnen 5 dagen na ontvangst van de factuur.

2e termijn (restantbedrag) betaalt u uiterlijk 6 weken voor vertrek.

 

Indien u via Surprising Holland een reis- en/of annuleringsverzekering heeft afgesloten, dan betaalt u deze premie ook met de 1e termijn.

Reisbescheiden

Circa 1 week voor vertrek ontvangt u de reisbescheiden met o.a. definitieve vluchttijden, belangrijke telefoonnummers en de namen van uw medereizigers.

Algemene Voorwaarden

Op deze reis zijn onze Algemene Voorwaarden Groepsreizen van toepassing.

 

 

 

Inbegrepen

 • vervoer per comfortabele touringcar van uw opstapplaats naar vliegveld Eindhoven v.v.
 • Surprising Holland gastheer- of vrouw op de transfer naar vliegveld Eindhoven v.v.
 • kop koffie of thee met iets lekkers op de heen- en terugweg in de touringcar in Nederland
 • retourvlucht Eindhoven - Rijeka (Transavia)
 • 10 kg handbagage en 20 kg ruimbagage
 • luchthavenbelasting en veiligheidstoeslag
 • vervoer per touringcar van vliegveld Rijeka naar de haven van Omišalj v.v.
 • 8-daagse vaart met het schip Anđela Lora met bemanning volgens beschrijving
 • 7 x overnachting op schip Anđela Lora (in een 2-persoonshut op het onderdek met eigen douche/toilet)
 • 7 x uitgebreid ontbijtbuffet aan boord
 • 7 x uitgebreid dinerbuffet aan boord
 • beddengoed en handdoeken aan boord
 • toerfiets met versnellingen gedurende de reis
 • begeleide fietstochten volgens beschrijving
 • overzichtskaarten voor de fietstochten (ter plaatse aan boord)
 • een Engels of Duits sprekende begeleiding gedurende uw reis

Niet inbegrepen (verplicht, ter plaatse te betalen)

 • toeristen- en havenbelasting € 20,- per persoon
 • drinkwater (flessenwater) € 20,- per persoon (u mag aan boord tijdens ontbijt en diner én gedurende de fietstochten zoveel flessenwater drinken/gebruiken als u wilt)

  De bedragen betaalt u ter plaatse aan de kapitein.

Niet inbegrepen (optioneel, direct bij te boeken)

 • reis-, fiets- en annuleringsverzekering
 • E-bike (meerprijs € 80,-)

  Een toerfiets met versnellingen is inbegrepen. Indien u een E-bike wilt, geeft u dit dan aan bij uw boeking.

 

 

 

Prijs en datum

€ 1.498,- per persoon (op basis van 2 personen in een hut op het benedendek)

 

Prijs en beschikbaarheid hut voor alleengebruik op aanvraag.

Prijs 3e en 4e persoon in een hut op aanvraag.

Toeslag

Hut op het bovendek € 50,- per persoon

Verzekeringen (optioneel, direct bij te boeken)

-   Annuleringsverzekering is 6,79 % van de totale reissom, dit is incl. assurantiebelasting.

-   Reisverzekering € 2,38 p.p.p.d. (dekking Europa: hulpverlening en onvoorziene uitgaven, ongevallen, medische kosten en bagage - eigen risico bagage: geen)

-   Reisverzekering inclusief dekking ‘Hobby- en sportuitrusting’ € 2,90 p.p.p.d. (verzekering zoals hierboven beschreven, inclusief dekking ‘Hobby- en sportuitrusting’).

-   Poliskosten éénmalig € 4,52

Fietsverzekering 

De huurfiets valt bij de reisverzekering onder het kopje ‘bagage’. Standaard bent u met de Europa dekking uitgebreid (€ 2,38 p.p.p.d.) verzekerd voor maximaal € 1.100,- per verzekerde per reis. Wilt u een ruimere dekking, kiest u dan voor reisverzekering met aanvullende dekking ‘Hobby- en sportuitrusting’ (€ 2,90 p.p.p.d.) waardoor uw huurfiets is verzekerd voor een extra bedrag van maximaal € 3.500,- per verzekerde per reis. Deze vergoeding komt bovenop uw bagagevergoeding van € 1.100,-.

VertrekdatumTot en metPrijsStatus
06-10-2019 13-10-2019 € 1498,- Op aanvraag Aanvragen
Schuif in het vak naar links om te boeken >>